söndag 9 december 2012

Förlåt att jag inte har bloggat på ett tag..



Vad är det egentligen vi ser i en blogg? Hur uppfattar vi det vi ser och hur påverkas vi? Kan vi uppfatta ett dolt budskap mellan raderna? Är bloggarens tanke med inlägget detsamma som läsarens? Hur gammal är läsaren egentligen?

Vi har studerat utvalda delar av blogg-världen och fokuserat på både vad vi ser och hur vi tolkar.
Det vi vill uppmärksamma är att bloggaren har en möjlighet att välja vad hen vill visa. Det som mottagaren av informationen bör reflektera över är, att det som bloggaren väljer att visa med bild och text är en tolkning eller till och med en gestaltning av sin egen tanke; en identitetskonstruktion.
Kan det vara så att mottagaren av informationen (läsaren), inte reflekterar över dessa försköningar och urval som bloggaren gör?

Vårt syfte med den här bloggen var att förtydliga eventuella dolda budskap som en läsare kan få med sig och som bloggaren kanske inte är medveten om att hen sänder ut. Detta är en undersökning baserad på utvalda inlägg och vi vill understryka att det inte är något personligt mot bloggerskorna som ligger bakom inläggen som vi har gestaltat. Vi har under det här projektet fått upp ögonen för hur mycket som krävs av de personer som driver bloggarna. Dessa kvinnors drivkraft imponerar!

Detta är ett gestaltningsprojekt, en undersökning av tre Konstfackstudenter.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar